Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 
Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

LINK-uri


 

Seminar National Bujinkan Ninpo cu Shihan Eike Kujaw, Menkyo Kaiden Bujinkan, Germania

          In vara anului 2005, am avut surpriza sa fiu contactat de o practicanta de Bujinkan Ninjutsu, din Germania, de origine romana. Astfel cu ajutorul ei, al Monicai, am putut sa il aducem in Romania pe maestrul ei, Shihan Eike Kujaw, un bun expert atit in Ninjutsu Bujinkan dar si un practicant avansat al artei medicale Amatsu Tatara predata de Soke Hatsumi. Pentru ca sala de antrenament a Raiden Dojo Bucuresti, era atunci in renovare, am organizat stagiul intr-o alta locatie, la o sala de Judo.

 Desi toate au fost puse la punct pe viteza, Shihan Eike urmand sa plece dupa aceea in Japonia la Honbu Dojo, pe linga practicantii de Bujinkan Ninpo din Bucuresti, au mai participat la stagiu si altii de la dojo-urile din Constanta, Iasi, Sibiu si Pitesti.

Am propus ca tema de antrenament, legatura dintre fomele martiale si cele terapeutice din Amatsu Tatara asa ca Shihan Eike a trecut in revista o serie de forme de Gyokko Ryu Ninjutsu (scoala tigrului de diamant) dar intr-o maniera extrem de subtila ca explicatii , dezechilibru, kamae. Accentul s-a pus si pe relatia dintre dezechilibrul adversarului si propria noastra postura, un kamae dinamic, permanent in miscare dar foarte stabil.

Dupa stagiul de la Bucuresti a urmat un curs similar cu Shihan Eike Kujaw la Ryusuikan Dojo Constanta.

Am stabilit cu Shihan Eike o serie de cursuri pe viitor care sa acopere nivelele de Shoden si Chuden ale partii teraputice din Amatsu Tatara ( Hichibuku Goshin Jutsu) care deja permit o practica medicala autorizata. Primul dintre acestea se va derula in primavar lui 2007, mai exact in weekendul 29 aprilie - 1 mai. Aceste cursuri se vor intinde pe durata a aproximativ 2 ani, in care Shihan Eike va acoperi toate tehnicile terapeutice , de diagnoza si de echilibrare energetica ale acestei scoli. Cursul este mai ales destinat ata practicantilor de Bujinkan cat si celor direct implicati in domeniul sanatatii si terapiei, dar si oricui interesat de asemenea tematici. Daca sunteti interesat, contactati-ne acum


(c) 2006 Bujinkan Romania