NINJUTSU.RO                            EVENIMENT Exceptional !                                           Dr. KACEM ZOUGHARI       Tema Seminarului     MEDIA      INSCRIERE

Tema Seminarului

- MANA GOALA  - vom studia TAKAGI YOSHIN RYU JUTAI JUTSU -  Chuden Gata.  Aceasta scoala din Bujinkan este si una din cele mai vechi traditii de JUJUTSU din Japonia medievala. Ramuri ale scolii au contribuit chiar si la fundamentarea Kodokan Judo. Tehnicile suple ale acestei scoli, executate atat la sol cat si in picioare, pot fi deci de mare interes si pentru practicanti de alte discipline cum ar fi Judo, Jujutsu, Aiki Jujutsu dar desigur oricine pasionat de arte martiale si cu o minte deschisa este binevenit !

- ARME : JO JUTSU & KEN JUTSU in stransa legatura cu IAIJUTSU , atat forme conventionale cat si tehnici specifice Ninja

- ARME ASCUNSE : NAWA (coarda, folosita in arta imobilizarii -  Hojo Jutsu, domeniu in care scoala Takagi Yoshin excela)

- la cursul de vineri vom lucra Gyokko Ryu Kosshi si Koppo Jutsu ( doar pentru membrii Bujinkan , curs semiprivat)

   Cu alte cuvinte ....

       Dr. Kacem Zoughari este un istoric si expert in Bujinkan Ninjutsu, un om deosebit, discipol al lui Ishizuka sensei, elev si translator apropiat al lui Hatsumi sensei - liderul Bujinkan Ninjutsu. Cu alte cuvinte este un om care a experimentat arta la prima mana, direct de la sursa asa cum o face si in prezent, locuind chiar in Japonia.


Posesor din 2008 al unui doctorat cu tema "Miscarea si Transmisia ei in Artele Martiale vechi din Japonia", Kacem Zoughari evidentiaza mereu acest mod aparte de miscare atat din Ninjutsu, cat si din majoritatea scolilor vechi (Koryu/Kobudo) Aiki Jujutsu, Iai, etc, care este radical diferit de forma intuitiva a miscarii, din sporturile moderne de lupta.

     Tehnicile "NINJA" sunt economice, cu tot corpul (chiar daca asta e un cliseu pana la un punct), rapide pentru ca genereaza fara armare. Se folosesc tendoanele mai ales, nu grupe mari musculare.... dar toate acestea trebuie experimentate practic.

    Seminarul poate fi o buna ocazie de a experimenta asta sub indrumarea lui Kacem, care deja traieste acolo, mereu aproape de sursa - Hatsumi Soke si Ishizuka sensei. A experimenta asta conteaza foarte mult indiferent de nivelul tehnic pe care il aveti, pentru simplul fapt ca puteti vedea pe cineva, langa voi facand lucruri uneori incredibile... Este ceea ce se cheama " Transmisie " a invataturii.. de o transmisie mentala sau logica

Cine poate veni ?

      Oricine e binevenit dincolo de orice varsta sau experienta. Sunt deja cunoscute mici "teste" la care a fost supus, de practianti de MMA din UK sau campioni de Jujutsu Full Contact din Germania.. Au fost provocari amicale carora Kacem le-a raspuns sincer si prietenesc, demonstrand simplu si natural, diferenta intre sport...fie el de performanta ...si arta martiala.
       Asemenea lucruri ar trebui sa ne motiveze in practica noastra individuala, indiferent de stilul ales de fiecare...
      Se spune ca "it's not the art, but the heart ", echivalent al celor spuse mai demult de Soke Hatsumi - " Budo no Kokoro - arte martiale practicate cu inima, suflet si minte " Deci :

1. Experienta nu conteaza, toata lumea vine la seminar ca sa invete. Incepatorii nu trebuie sa traiasca  cu preconceptia ca ar fi doar pentru "avansati" . Un asemenea seminar poate fi o sursa reala de inspiratie pentru oricine deschis si interesat de spiritul martial real.

2. puteti veni una sau doua zile , la pretul de 65 E sau 115 E.

3. desi vom face Takagi Yoshin Ryu Ju Tai Jutsu la partea de mana goala , apoi sabie, Jo si imobilizari cu sfoara (Hojo Jutsu), Kacem va demonstra principiile din spatele miscarii - cu toate armele tipice scolilor de Ninpo, de la hanbo, bokken, Jutte, kusari, etc....semn ca nu vorbim aici de tehnici (Waza) , ci de Heiho - o strategie pe care o aplicam dupa aceea la corp, sau arme...ca extensii ale corpului.... Asta face seminarul cu atat mai interesant !

4. NU este o demonstratie deci NU sunt admisi spectatori, de asemenea la cererea lui Kacem, NU se folosesc aparate foto / video. Multumim pentru intelegere !

COSTURI

  • 2 zile  - sambata si  duminica  115 E
  • o zi   -  65E ( aprox 5-6 ore de antrenament)
  • vineri - curs semi privat Gyokko Ryu - 25 E

LOCATIA

Lic M. Eliade, sala noua de Judo , Splaiul Indep. 315-317 , Metrou P.Poenaru (Semanatoarea)

 

                                    Formular Inscriere SEMINAR , 4-6 iulie 2014

 

Nume:  

Email:

Ne puteti comunica perioada dorita de curs (1-2 zile), puteti solicita orice alte detalii suplimentare.

Raspundem la orice mesaj in sub 24h. Multumim anticipat ! 

               

 Verificare Anti SPAM by SnapHost.com

reload image
Captcha Code


Va rugam introduceti codul alaturat :


 

© 2014 NINJUTSU.ro  by Raiden Dojo Bucuresti