Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 
Esenta Ninjutsu - Momochi Sandayu

Autobiografia lui Takamatsu Sensei

Esenta NINPO - Takamatsu Sensei

NINJUTSU - de Hatsumi Sensei


 

Esenta NINPO 

   de Masaaki Hatsumi Sensei - al 34-lea Soke al Togakure Ryu

Fenomenul NINJA a cunoscut o adevarata explozie de popularitate de-a lungul ultimilor zeci de ani in Japonia, publicul fiind invadat de filme, seriale si diverse publicatii avand ca eroi centrali exact pe acesti NINJA. Aproape in mai toate cazurile, acestia erau dincolo de orice concept de bine sau rau, de morala toate acestea pentru a isi atinge doar scopurile lor. Tendinte occidentale mai noi, prezinte Ninja ca mai degraba experti tehnici ai metodelor de lupta violente,justificati in a interveni oriunde ar aparea bani sau putere. De la extreme, la spectrul politic, mercernari si teroristi deopotriva, Ninja sunt mediatizati ca un fel de eroi ai Japoniei medievale.

Dar nici unul dintre aceste concepte nu este macar aproape de adevaratul Ninja. Scriitori neinformati, oameni care se autopromoveaza au folosit Ninjutsu doar ca o metoda de a sporti audienta proprie prin ceva exotic si neobisnuit. Sigur ca nu e nimic rau in ceea ce priveste industria comerciala de divertisment si ca muleaza traditia ninja pe gusturile impuse de public. Oricum este putin surprinzator ca publicul american cat si cel japonez tinde sa creada efectiv aceste minim documentate studii si elemente fanteziste prezentate ca fiind Ninjutsu autentic. Este si mai uimitor, chiar oarecum distractiv, ca dupa o perioada, cei ce se auto-promoveaza, simplii scriitori sau oameni de show, doresc sa fie perceputi ca autoritati in domeniul Ninjutsu si in final chiar ca practicanti seriosi ai acestei arte.  Aceasta se intampla atat in Japonia cat si in occident.

      Fondatorul sistemului, Daisuke Nishina din satul Togakure dupa ce a fost infrant de trupele Heike, a evadat din locul sau natal in Nagano si a inceput o miscare de rezistenta in regiuni indepartate din Iga. Aici si-a luat practic numele de Daisuke Togakure, si dupa generatii de perpetuare si perfectionare a sistemului sau, a fost considerat ca fondator al traditiei Togakure Ryu Ninjutsu.


(c) 2006 Bujinkan Romania