Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 

Esenta Ninjutsu - Momochi Sandayu

Autobiografia lui Takamatsu Sensei

Esenta NINPO - Takamatsu Sensei

NINJUTSU - de Hatsumi Sensei

 


 

NINJUTSU HIKETSUBUN - Esenta NINPO 

de Toshitsugu Takamatsu Sensei


Esenta tuturor artelor martiale si a strategiilor militare consta in autoaparare si preintampinarea pericolului. Ninjutsu optimizeaza cel mai complet concept de autoaparare ,nu numai al fizicului, dar si al mintii si al spiritului...Calea ninja este calea de a indura, supravietui si preveni orice ne-ar putea distruge.Mai mult decat 'a imparti 'lovituri si taieturi,si o semnificatie mult mai profunda decat simpla distrugere a inamicului, Ninjutsu este calea de a obtine ceea ce va face lumea un loc mai bun..Tehnicile ninja sunt arta de a invinge

La inceputul studiului oricarei arte martiale, motivatia este cruciala.Fara o dispozitie potrivita, o continuua expunere o tehnicilor de lupta poate conduce la decadere in loc de progres personal. Dar acest lucru nu este diferit de alte practici benefice din viata, dus catre extreme). Medicina s-a dedicat imbunatatirii vietii si usurarii suferintelor, dar din pacate abuzul de droguri si supraincrederea in medicul de azi, pot conduce oamenii la un stadiu unde sanatatea individului nu mai este deloc sub controlul sau. Intr-o nutrite bine proportionata, hrana lucreaza pentru a mentine o persoana vie si sanatoasa, dar mancand prea mult si consumand multe bauturi sau luand prea multe chimicale iata o cale sigura de a-ti otravi corpul.

Guvernele au stabilit sa supravegheze armonia interioara a tuturor partilor societatii, dar cand conducatorii devin lacomi, apare foamea de putere si tarile sunt supuse unui razboi inutil - asa apare dezordinea hosul civil si economic.

O religie cand este sincera si bazata pe credinta dezvoltata datorita experientei practice, pe o deschidere larga a mintii si o nesfarsita cautare a intelegerii universului, este o inspiratie si o consolare a oamenilor. Odata ce o religie si-a pierdut centrul original, devine o religie moarta care minte, controleaza si acuza oamenii direct de manilpularea credintei si temerilor fiecaruia.

Este asemanator artelor martiale.Abilitatile de autoapararea ar trebui sa ne ofere un sentiment de pace interioara si securitate, dar adesea see dezvolta fara un echilibru in personalitatea sa si conduce practicantul catre a fi ingust si in final catre un neintrerupt conflict ce in final il consuma...

Daca un expert in arte martiale urmareste cu adevarat esenta ninjutsu, lipsit de influenta unui ego posesiv, va realiza, progresand, ca ultimul secret de a deveni invincibil este- Shin Shin ShinGan "atingerea mintii si ochilor divini". Luptatorul care vrea sa castige trebuie sa fie in armonie cu schema unitatii si a totalitatii, trebuie ghidat intuitiv de catre cunostinte in fata sortii. In armonie cu Dumnezeu, cu o impartiala justitie naturala, urmarea unei inimi clare si pure si increderea maxima in inevitabil, luptatorul ninja isi intelege si asculta intuitia care il va conduce spre succesul in batalii cand trebuie sa invinga si sa se ascunda pentru a se proteja de ostilitati cand este cazul.

Vastul univers, frumos, glaciar si impresionant, contine tot ceea ce putem numi bun sau rau, toate reaspunsurile la toate paradoxurile care ne inconjoara. Deschizandu-si ochii si mintea, luptatorul ninja poate intelege si urmari subtil sensul si motivul raiului, schimband doar ce este necesar sa schimbe,adaptandu-se mereu, asa ca in sfarsit nu sunt lucruri care sa surprinda un ninja. (Banpen Fugyo)

Puterea supranaturala nu este o indemanare sau un truc.Ea exista in sufletul tau, in sineritatea ta. In religie de asemenea e la fel.


Aceasta este esenta traditiei martiale Togakure Ryu!

(c) 2006 Bujinkan Romania