NINJUTSU.RO                            EVENIMENT Exceptional !                                               Tema Seminarului      Dr. KACEM ZOUGHARI      MEDIA     INSCRIERE

 

Despre Dr. KACEM ZOUGHARI

Sensei Kacem Zoughari este un bine cunoscut istoric al Artelor Martiale Japoneze precum si un erudit cercetator, dr. in istoriei Japoniei Medievale. Nascut in Paris, a debutat practica artelor martiale inca din adolescenta cu Bujinkan Ninjutsu si tot de atunci si-a inceput vizitele in Japonia pentru completarea studiilor sale. Sensei Zoughari practica Ninjutsu de peste 20 de ani ca elev apropiat al lui Hatsumi Sensei si ca discipol personal al lui Ishizuka Tetsuji Sensei.

Experienta in Arte Martiale

Dr. Kacem Zoughari a debutat in Ninjutsu in 1986 in Franta. Deja in 1989 face prima calatorie in Japonia unde se antreneaza sub indrumarea lui Ishizuka Sensei. Acesta a fost punctul de pornire al sejururilor de cateva luni in fiecare an, de munca , antrenamente si studii in Japonia. In anii ce au urmat, gratie cunostintelor aprofundate de limba si cultura japoneza, Sensei Kacem a devenit translatorul personal al lui Hatsumi Sensei, translator oficial al Quest Video Company ( firma ce produce numeroase DVD-uri de arte martiale, inclusiv cele cu Hatsumi Sensei) . De asemenea tot atunci Sensei Kacem devine si membru al Nihon Budo Gakkai – una din cele mai prestigioase organizatii nipone de studiu al artelor martiale.

Intre anii 2001 si 2003, in calitate de beneficiar al bursei Lavoisier, Sensei Kacem studiaza in Japonia neintrerupt fapt ce i-a permis ca pe langa aprofundarea cunostintelor de Ninjutsu sa lege legaturi stranse cu experti celebri ai artelor martiale vechi din Japonia precum :

  In 2008, Kacem Zoughari isi sustine cu brio impresionanta teza de doctorat despre Kata si transmisia cunostintelor in Bujutsu tipic epocii pre-Edo, dupa mai bine de 6 ani de munca !

   Din iulie 2012, Kacem este stabilit in Japonia, alaturi de familie, isi continua cercetarile si preda la Universitatile din Kyoto si Tokyo. Colaboreaza de asemenea cu Quest Co. Ltd si vine  in continuare la seminarii in afara Japoniei, inclusiv Romania !

Experienta Academica

Kacem Zoughari detine titlul de doctor in Istorie si Cultura Japoneza veche in cadrul  INALCO din Paris (Institutul National de Limbi Orientale si Civilizatie).Master-ul a fost sustinut tot in cadrul INALCO iar denumirea tezei a fost : "Ninjutsu: Forma, istorie si esenta" . Principalele zone de studiu au inclus :

  • Istorie Japoneza
  • Istorie a Artelor Martiale
  • Arme si tehnici ale politiei japoneze din Edo
  • Evolutia Artelor Martiale ca forma si miscare

Publicatii

Kacem Zoughari a publicat peste 25 de articole avand ca tema diverse subiecte din Istoria Japoniei in relatie cu cea a Artelor Martiale vechi. Aceste articole au fost publicate in franceza, japoneza, spaniola, engleza si multe alte limbi. O parte din publicatiile ce au gazduit o parte din aceste articole sunt si urmatoarele:

  • Arts Martiaux Traditionnels d`Asie
  • Hiden, Budo Bujutsu
  • Karate-bushido

In nov. 2003 prima sa carte “ Ninpo , Ninjutsu – Umbra luminii” a fost publicata de Guy Trédaniel Editions in franceza si imediat dupa aceea tradusa in portugheza sub titlul “ A Arte do Ninja - Entre Ilusão e Realidade

Cea mai noua lucrare a sa , numita “Ninjutsu dincolo de Umbre” a fost tiparita deja de faimoasa Tuttle Publishing si distribuita de Amazon din 2010 si este sigur cea mai cuprinzatoare trecere in revista a istoriei Ninjutsu publicata vreodata in afara Japoniei.

 

MEDIA

   Kacem Zoughari la Raiden Dojo - 2012:

     Kacem Zoughari la Raiden Dojo - 2010:

     Transmisia scolilor de Bujutsu si Ninjutsu - Interviu cu dr. Kacem Zoughari de aprox 40 de min. :

    

                                        

"Nin Jutsu - BuJutsu - Istorie,  Forma , Transmisie"

   -  vast interviu cu Dr. Kacem Zoughari 2009

 

   Redefinind NINJUTSU BUJINKAN  :   de Cristian Laiber

   4 ani de la primul seminar cu Kacem ZOUGHARI, Slovenia 2007 

 

NINJUTSU in MEN's HEALTH  !

interviu cu Sensei Kasem Zoughari realizat de Men's Health in 2008

                

                                    Formular Inscriere SEMINAR , 4-6 iulie 2014

Nume:  

Email:

Ne puteti comunica perioada dorita de curs (1-2 zile), puteti solicita orice alte detalii suplimentare.

Raspundem la orice mesaj in sub 24h. Multumim anticipat ! 

               

 Verificare Anti SPAM by SnapHost.com

reload image
Captcha Code


Va rugam introduceti codul alaturat :


 

© 2014 NINJUTSU.ro  by Raiden Dojo Bucuresti