Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 
Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

Arhiva FOTO

LINK-uri


 

NINJA legendari : Sasuke Sarutobi

Sasuke Sarutobi este unul dintre cei mai faimosi Ninja ai Japoniei, ale carui întâmplari au devenit acum cunoscute de toti copii japonezi prin carti si benzi desenate. El este o figura extrem de populara, un idol al multor copii, un fel de Robin Hood al Japoniei. Desi era renumit înca din epoca medievala pentru faptele sale eroice, uneori chiar incredibile, nimeni nu stia de fapt cine era si unde locuia acest Sasuke Sarutobi. El aparea si disparea imediat în nori de fum stârnind mereu panica în rândul soldatilor, îndeplinându-si întotdeauna sarcina în mod stralucit.

În afara unei extraordinare abilitati în tai-jutsu (lupta fara arme) specialitatea lui Sasuke erau tehnicile acrobatice pe care le stapânea la perfectie, sarind si miscându-se ca o maimuta. De aici i-a venit si supranumele sau Saru Tobi (saru- maimuta; tobi-salt). Datorita unui antrenament dur si sustinut, început înca de mic cu maestrul sau, printre altele expert în Kumogakure-ryu, Sasuke a obtinut o conditie fizica perfecta. Cei foarte putini ce reuseau sa-l vada si sa scape cu viata povesteau ca el sarea cu usurinta din copac în copac, ca se balansa si chiar dormea în copaci, exact ca o maimuta.

De multe ori shogunul a trimis trupe de samurai bine pregatiti pentru a-l prinde, în padurea în care se presupunea ca ar fi trait. De fiecare data când era descoperit si încercuit, cu îndemânaea sa, eschiva toate loviturile de sabie sarind peste cei ce îl atacau. Se povestea despre el ca reusea chiar sa prinda sagetile din aer si ca de cele mai multe ori el disparea într-un nor greu de fum din care se auzeau hohte de râs ce-i înspaimântau cu atât mai mult pe atacatori.

Sfârsitul sau a fost groasnic. Loial fiind joninului sau cazut în dizgratie a patruns în castelul inamic cel mai bine pazit, cel al shogun-ului, pentru a descoperi, cum a fost tradat stapânul sau. Sarutobi s-a achitat perfect misiunea sa, dar la plecare garzile palatului l-au descoperit si au dat alarma. Sasuke a reusit pâna la urma sa iasa, dar în afara castelului el si-a prins glezna într-o capcana de otel pregatita pentru animale. Desi situatia parea fara iesire Sasuke si-a retezat piciorul cu sabia, confectionându-si rapid un garou rudimentar din cordonul de la teaca sabiei (Sageo). Totusi hemoragia a continuat si în curând garzile l-au înconjurat. În ciuda acelor dureri cumplite, Sasuke a luptat eroic ucigând numerosi samurai. Dar pe masura ce unii mureau, altii le luau locul. În cele din urma, cu un urlet îngrozitor, Sasuke si-a taiat carotida pentru a nu cadea viu în mâinile dusmanului. Înca mult timp dupa aceea numele lui Sasuke Sarutobi a stârnit panica în castelele japoneze, multi altii folosind acest nume pentru a crea diversiune si teama, reusind astfel sa-si îndeplineasca misiunile.

Scoala Kumogakure a fost transmisa în cadrul familiei Toda ajungând astfel la Takamatsu sensei care I-a transmis-o lui Soke Masaaki Hatsumi, conducatorul celor 9 traditii Ninja din Bujinkan Budo.


(c) 2006 Bujinkan Romania