Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 
Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

Arhiva FOTO

LINK-uri


 

NINJA celebri in Istoria Japoniei

 

- Daisuke Togakure -

Daisuke Ninshina era originar din satul   Togakure si fusese infrint ca samurai de trupele clanului HEIKE. Daisuke a reusit sa scape de la locul confruntarii cu viata si s-a retras la Nagano , stabilindu-se intr-o regiune departata din IGA sub numele de Daisuke Togakure. Legenda spune ca el a fost initiat de calugarii YAMABUSHI din IGA si astfel bazele unui sistem martial si mistic devenit ulterior traditia NINPO Togakure Ryu.

- Fujibayashi Nagato -

Legenda afirma ca Fujibayashi era conducatorul unui Ryu de NINJA din provincia IGA alaturi de  Momochi Tanba. Se stie despre el ca a fost implicat in teribila batalie de la TENSHO IGA NO RAN dar nu stoe exact rolul pe care l-a avut.Atunci IGA fusese invadata de trupele lui Oda Nobunaga (1581 ) si ceva date s-a mai pastrat in Iranki - volum ce relateaza pe larg aceasta invazie. Fujibayashi era foarte apropiat unei alte familii de NINJA din Iga Ryu - clanul Hattori.Se stiu putine despre el pentru ca isi ascundea in mare secret toate activitatile. Multi istorici il suspecteaza de a fi unul si acelasi cu  celebrul Momochi Sandayu mai ales datorita numelor budiste date dupa moarte celor doi dar nu exista inca suficiente argumente pentru confirmarea teoriei.

- Fujibayashi Yasutake -

Fujibayashi Yasutake este un alt NINJA celebru care in vara lui 1676, a redactat unul din cele mai faimoase texte NINJA intitulat Bansenshukai ("Cele 10.000n de riuri ce se varsa in mare "), o colectie ampla, de referinta, de 10 volume despre tehnica si practicile clanurilor de NINJA din provincia IGA .

- Fuma Kotaro -

Nascut in prefetcura Sagami , Kotaro facea parte din a 5-a generatie de JONIN-i ai clanului FUMA RYU NINJUTSU. Alaturi de inca 20 de elevi numiti uneori si rappa sau suppa (distrugatorii bataliilor), el a format o grupare eficienta inlupta de guerrila in ajutorul familiei Odawara’s Hojo . Cea mai faimoasa batalie a lui Fuma Kotaro’s a fost in martie - 1581, cind trupele masive ale generalului Takeda au inconjurat fortareata sa din  Ukishimagahara, iar cei din familia HOJO si-au pregatit riposta de pe un teren aflat pe celalt mal al riului Osegawa. Grupul de NINJA din FUMA RYU au reusit cu tatici ninja, specifice de razboiului de guerrila, sa stirneasca haos si dezordine in oastea lui Takeda. Povestea este relatata in cronicile istorice ale familei HOJO - Hojo Godaiki. In timpul Shogunat-ului   Tokugawa, acest Ryu, Fuma Ryu Ninjutsu , a decazut destul de mult limitindu-se la activitati pirateresti pe Marea Japoniei.


(c) 2006 Bujinkan Romania