Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 

Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

Arhiva FOTO

LINK-uri


     1997      1998     1999    2000     2001    2002     2003     2004    2005   2006    2007

       Evenimente 2007 -  FOTO ARHIVA

                 - Mica Istorie in imagini a Bujinkan Romania

     in Februarie un nou stagiu la dojo-ul din Brasov, ocazie cu care am aprofundat Taihen Jutsu - partea care se ocupa de reflexele naturale ale corpului din Ninjutsu Bujinkan. Pe langa Kamae s-a studiat de asemenea Sanpo No Kata Muto Dori, un sistem foarte interesant de antrenare a simtului distantei in lupta prin apararea cu mana goala in fata unui adversar cu o sabie. Tehnicile sunt accesibile si incepatorilor prin abordarea lor didactica (taihen) si nu neaparat martiala. De asemenea s-au studiat si henka - aplicatii martiale pentru cei mai avansati precum si elemente de Kihon Happo - cele 8 tehnici de baza de Ninpo Taijutsu.

 

11-12 martie - Stagiul de primavara de la Ryusuikan Dojo Constanta, unde ne-am axat pe extrem de combativul Daken Taijutsu din Kukishinden Ryu, kamae - kata si aplicatii, chiar cu arme pentru o mai buna intelegere a principiilor fundamentale specifice acestui Daken Taijutsu, eventual in relatie cu cel de Koto Ryu cu care sigur ca exista unele asemanari. Specific insa la Kukishin Ryu sunt miscari un pic mai explozive iar cursivitatea este mai greu de urmarit din cauza frecventelor lupte in armuri tipice scolii.

De remarcat in final serioasele teste de grad finalizate cu acordarea de doua gradatii Nidan Bujinkan (2 Dan) celor doi instructori de acolo: George Vioreanu si Marian Achim precum si un Shodan Bujinkan (1Dan) - Carbunaru Dragos . Felicitari tuturor si la cat mai multe reusite si de acum incolo !


(c) 2006 - 2012 Bujinkan Romania