Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 

Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

Arhiva FOTO

LINK-uri


     1997      1998     1999    2000     2001    2002     2003     2004    2005   2006    2007

       Evenimente 2005 -  FOTO ARHIVA

                 - Mica Istorie in imagini a Bujinkan Romania

Primele luni ale anului au dedicate unor stagii in Ungaria pentru a ii ajuta pe colegii de acolo sa progreseze atat pe Ninjutsu Bujinkan dar si pe Aikijutsu si Iaido Takeda Ryu, astfel stagiile locale au fost mai putine.

De asemenea o serie de stagii internationale au facut ca numarul stagiilor locale sa fie mai redus ( Seminar cu Shihan Eike Kujaw, Seminarii in Ukraina si Maroc, etc )

Un stagiu mai mare a avut loc la Bacau in luna iunie ce a reunit ca de obicei mai multi practicanti din zona moldovei, Iasi, Piatra Neamt, Onesti dar de asemenea am avut si oaspeti - 2 practicanti de Bujinkan Ninjutsu din Spania. Tema acestui an a fost Takagi Yoshin Ryu Ju Taijutsu si am lucrat la acest stagiu pornind de la bazele scolii, Kamae si Ukemi pana la elemente de Shoden si Chuden, precum si unele tehnici de sabie - Biken jutsu.

In iulie 2005 am avut placerea de a il avea ca invitat pentru prima oara in Romania pe Sensei Eike Kujaw din Germania, Bujinkan Shihan Shidoshi 10 Dan Menkyo si de asemenea posesor al Kaiden Menkyo pe latura medicala a traditiei Amatsu Tatara, din care se trag si cele mai multe tehnici predate in Bujinkan Ninpo. Stagiul a avut loc in Bucuresti si s-a continuat de asemenea si la Constanta. S-au lucrat exemplificari pentru principiile de Amatsu Tatara aplicate in forma lor martiala (Bumon) cat si in domeniul aplicatiiolor terapeutice, energetice (Shumon). Detalii

Un nou stagiu de Bujinkan Ninpo si Amatsu Tatara cu Shihan Eike Kujaw a fost fixat pentru luna aprilie a anului 2007 !

A urmat in luna august traditionalul stagiu de vara de la Constanta, ocazie din nou de a reuni de la mai toate cluburile din tara, de a continua studiul Takagi Yoshin Ryu JuTaijutsu precum si forme neconventional de Juppo Sessho tipice Ninja , aplicate pe tehnicile acestei frumoase si extrem de fluide scoli din Bujinkan Ninpo. Din pacate vremea extrem de schimbatoare, ploaia si vantul puternic, algele moarte aduse pe plaja de furtuni, au facut imposibil antrenamentul de noapte pe nisip, astfel ca, dupa antrenamentul din parc, am continuat in sala .

Cu aceasta ocazie am stabilit ca restul de stagii de la Constanta sa le organizam complet in aer liber, la cort, undeva departe de orase, pe plajele care se apropie de delta. Cu aceasta ocazie Sensei Laiber a decernat si primele certificate de Shodan (1 Dan) Bujinkan Ninjutsu semnate de Hatsumi Sensei, recent sosite din Japonia, pentru instructorii care au trecut acest test : George Vioreanu, Marian Achim - din Constanta si Adrian Bortea din Bucuresti . Felicitari si la cat mai multe reusite pe acest drum - Ninpo Ikkan !

In toamna acestui an s-a organizat si primul stagiu de Ninjutsu de la Shingan Dojo Iasi, o initiativa a lui Senpai Catalin Soreanu, cel care a reinceput antrenamentele de Ninjutsu Bujinkan la Iasi unde de-a lungul timpului au mai existat tentative si chiar cluburi care au activat o vreme.

Un inceput promitator, alaturi de un grup de practicanti foarte pasionati si extrem de seriosi ! A fost un stagiu dedicat tehnicilor de baza de la Kamae si Ukemi, trecand prin aplicatiile in lupta teoriei celor 5 elemente - Gokyo si, inevitabil prin tehnicile de Kihon Happo.

 

Anul s-a incheiat cu stagii la Galati si de asemenea traditionalul stagiu aniversar de sfarsit de an de la Raiden Dojo Bucuresti la care au participat si o echipa de jurnalisti de la ziarul Evenimentul Zilei . Reportajul a aparut cu un an mai tarziu, dar este unul din cele mai reusite scrise de presa noastra care in general cauta mereu subiecte senzationale

 


(c) 2006 Bujinkan Romania