Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 

Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

Arhiva FOTO

LINK-uri


     1997      1998     1999    2000     2001    2002     2003     2004    2005   2006    2007

       Evenimente 2004 -  FOTO ARHIVA

                 - Mica Istorie in imagini a Bujinkan Romania

Ianuarie a inceput direct cu un nou stagiu cu Sensei Thibault la care am putut descoperi subtilitatile Juppo Sessho, ale tehnicilor de Kunai - o unealta / arma multifunctionala des folosita de Ninja precum si tehnici de Muto Dori din Kukishin Ryu.

A urmat un nou stagiu la Bucuresti de fixare a acestor cunostinte, la care practic am repetat Juppo Sessho si l-am aplicat si la alte tehnici de Ninpo, ca si concept extrem de avansat si neconventional pe care Hatsumi sensei il accentueaza incepand de prin anii 99-2000 de cand a si revenit de la Bujinkan Budo Taijutsu la Bujinkan Ninpo / Ninjutsu ( in sens de arta neconventionala)

Un nou stagiu la Tr Severin la care au participat si membrii Hagakure Dojo din Timisoara condusi acum de Senpai Mihai Ciordas. Stagiul a fost bine mediatizat in presa locala si de asemenea posturi de televiziune locala au fost prezente, Sensei Laiber explicand diferenta dintre sport si artele martiale traditionale pe care le studiem in Bujinkan Ninpo.

Stagiul de vara de la Constanta a reunit de asemenea practicanti mai ales de la Bucuresti, Pitesti, Brasov si evident orasul gazda. Antrenamentele s-au desfasurat conventional in aer liber in dupa amiaza primei zile .....cu tehnici de Juppo Sessho aplicate pe bazele de Koto si Gyokko Ryu, de asemenea s-au lucrat forme de Juppo Sessho pornind direct de la Kamae - posturi si modul lor de aplicare.

A urmat o noapte pe plaja cu tehnici de Juppo Sessho si Togakure Ryu, cat mai aproape de tehnicile folosite de temutii Ninja. Nisispul, intunericul au facut adversarii mai greu de perceput si au ingreunat mult toate tehnicile. Dimineata am reluat antrenamentele cu primele raze de soare axati mai ales pe tehnici de arme.

Am descoperit astfel o mica parte din tehnicile Ninja de lupta cu armele in apa, mai ales Biken jutsu cu aplicatii pe unele Kamae / posturi specifice si de asemenea s-au lucrat si tehnici de Hojo Jutsu - imobilizare prin legare specifice scolii Takagi Yoshin Ryu din Bujinkan Ninpo Budo.

Cei care au mai rezistat au fost supusi unor teste de grad doar in slip, lipsa hainelor fiind un impediment psihologic major in lupta. Incet incet, elevii si-au revenit cei mai multi atodepasindu-se si promovand cu brio aceste teste. Felicitari tuturor si pe curand la noi stagii pe malul marii !

In toamna Sensei Laiber este din nou invitat la dojo-ul din Bacau unde preda de asemenea forme de baza de Juppo Sessho, elemente de Tanto Jutsu si Koryu Kata din Tenchijin Ryaku no Maki. De remarcat din nou prezenta si altor practicanti din alte stiluri interesati sincer sa descopere Bujinkan Ninjutsu - o arta atat de speciala si de neconventionala.

Urmeaza un nou stagiu la inimosii practicanti de la Yamatokan Dojo din Campulung Moldovenesc, condusi de Senpai Ovidiu Merila. S-au lucrat tehnici de Juppo Sessho aplicate pe Koto si Gyokko Ryu dupa ce s-au aprofundat tehnicile de Taihen.

(c) 2006 - 2012 Bujinkan Romania