Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 

Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

Arhiva FOTO

LINK-uri


     1997      1998     1999    2000     2001    2002     2003     2004    2005   2006    2007

       Evenimente 2002 -  FOTO ARHIVA

                 - Mica Istorie in imagini a Bujinkan Romania

Luna martie a anului 2002 a adus cu sine traditionalul deja stagiu la Ryusuikan Dojo Constanta, unul din stagiile cele mai numeroase organizate aici, execeptand desigur pe cele de vara. S-au lucrat tehnici de Takagi Yoshin Ryu Jutaijutsu si de asemenea de Muto Dori.

Stagiul national din mai 2005, organizat de Yamabushi Dojo Pitesti a reunit un numar foarte mare de practicanti, de la chiar toate dojo-urile din tara. Cu asceasta ocazie s-au reluat bazele scolii Takagi Yoshin Ryu (predate mai demult la un stagiu cu Sensei Thibault) si s-a lucrat aproape tot nivelul Shoden al scolii, alaturi de numeroase aplicatii cu si fara arme. A avut loc cu aceasta ocazie si un curs special de instructori si s-au facut si prezentari de materiale video.

Luna iulie a acestui an, inceput de vacanta a reunit cativa practicanti de Bujinkan Ninjutsu dar si de alte discipline (Kenpo, Karate, Jujutsu, etc) la Tg Mures unde am organizat un mini stagiu de Bujinkan Ninpo. Organizatorii (in imagine) spera sa realizeze un nucleu de participanti si aici si sa participe regulat la stagiile noastre - le dorim succes !

Stagiul national de la Constanta, s-a desfasurat pe durata a 3 zile, in prima zi antrenamentul a fost in parcul Tabacariei,  a urmat un antrenament nocturn pe plaja cu tehnici de arme si taijutsu din Togakure Ryu (forme speciale adaptate pt lupta pe timp de noapte) si dimineata am continuat cu Taijutsu din Togakure Ryu precum si o introducere in Mikkyo pe doua nivele pentru avansati si incepatori. In apa s-au lucrat echivele speciale de Takagi Yoshin Ryu aplicate in acest caz la lupta in apa.

Toamna a reunit din nou pe consecventii galateni de la Suishin Dojo la un nou stagiu - devenit traditional si aici, unde s-au lucrat forme suple de Jutaijutsu specifice scolii Takagi Yoshin Ryu - tema acestui an. De asemenea sensei Laiber a predat si elemente ale altor ramuri inrudite ale scolilor - Yoshin ryu cum ar fi Hontai Yoshin Ryu si Shinyo Ryu. Tehnicile avansate de Judo stapanite de Senpai Gelu Susnescu au fost de multe ori puncte de plecare pentru formele vechi de Koryu Jujutsu.

Si la Tetsuzan Dojo din Bacau s-au adunat mai multi pasionati ai artei Bujinkan Ninpo si am am aprofundat tehnici de Takagi Yoshin Ryu, accentuand pe maniera in care sunt executate aceste tehnici, pe ceea ce le diferentiaza de alte tehnici din Bujinkan Ninpo.

Decembrie a fost marcat de stagiul nostru aniversar, dedicat lui Hatsumi Sensei, o mini replica la stagiile Daikomoyosai Taikai din Japonia. S-au reluat tehnicile de Takagi Yoshin Ryu accentuand formele de JU si rafinand cat mai mult aceste aspecte, apoi s-au lucrat Kaeshi Waza - contraprocedee bazate pe principiile scolii abordandu-se tehnici din mai multe nivele ale scolii.

(c) 2006 - 2012 Bujinkan Romania