Bujinkan Ninpo - Ninjutsu in Romania, arta Ninja - mituri, legende, realitati !
Despre BUJINKAN | Mituri NINJA | Intelepciune NINPO | Intrebari Frecvente | Arhiva | NOU | DOJO-uri | Contact
 

Articole utile

Interviuri cu experti

Clipuri VIDEO !!!

Stagii Trecute

Stagii VIITOARE !!!

Arhiva FOTO

LINK-uri


     1997      1998     1999    2000     2001    2002     2003     2004    2005   2006    2007

       Evenimente 2001 -  FOTO ARHIVA

                 - Mica Istorie in imagini a Bujinkan Romania

Seminar Bujinkan Ninjutsu la Yamatokan Dojo Clung Moldovenesc, ocazie cu care s-au remarcat micutii ninja care au lucrat cot la cot cu adultii, unii chiar avand o tehnica impecabila pentru varsta lor.

Stagiu extrem de serios de Kotto Ryu Koppo Jutsu la Suishin Dojo Galati, cu practicanti si de la dojo-ul din Bucuresti.

Un nou inceput pentru dojo-ul din Timisoara, ocazie cu care am reluat bazele Bujinkan - Kihon Happo, precum si filozofia celor 5 elemente aplicata in lupta (Gokyo) si in posturi, ukemi waza si aplicatiile acestora precum si unele forme de Koryu din Tenchijin.

Dupa un set de stagii de Takeda Ryu, Kenpo si Bujinkan Ninpo, Sensei Cristian Laiber s-a oprit si in Cluj Napoca unde a fost invitat de elevi mai vechi sa tina un stagiu de Ninjutsu Bujinkan. S-au lucrat tehnicile din Kihon happo si apoi tehnici de Koto Ryu Koppo Jutsu, precum si mult Taihen / Gokyo pentru elevii debutanti.

Stagiul de vara de la Constanta - o reusita totala dupa o reteta deja cunoscuta : un antrenament al formelor de baza, Koto Ryu anul acesta in parc...dupa care un maraton : deplasare spre Hanul Piratilor, preluarea plajei private dupa ce dispareau turistii, antrenamente de la 1 - 3 dimineata, odihna activa , teste de grad, povesti camuflati in nisip si dimineata din nou antrenamente...odata cu primele raze de soare..... Tehnicile de Koto Ryu de anul acesta s-au adaptat perfect la tehnicile de Ninja din Togakure Ryu....

Un nou stagiu de Ninjutsu Bujinkan la Bacau unde de asemenea s-au studiat atat tehnici de Koto Ryu cat si tehnici de Ninjutsu Togakure Ryu, la care au venit si practicanti din Clung Moldovenesc, Onesti , Moinesti, Piatra Neamt.

Toamna aceasta a marcat de asemenea si un nou stagiu in natura, la Lotrisor unde pe langa tehnicile de Ninpo Taijutsu de Koto Ryu cei prezenti au beneficiat optional si de o initiere in Shugendo si Mikkyo ( mai exact in primele forme de Ibuki - respiratie specifica, Misogi - purificarea rituala si prima etapa a meditatiei sub cascada - Takishugyo)

Un grup de initiativa din Brasov l-a invitat pe Sensei Laiber la un stagiu la poalele Tampei si au sosit pentru a ii ajuta pe debutanti si practicanti de la Ryusuikan Dojo Constanta !

Revenit de la stagiul pe care l-a condus in Budapesta, Sensei Laiber se opreste din nou la Cluj pentru un nou mini stagiu de aceasta data de Bujinkan Ninjutsu.

Urmeaza un stagiu special la Raiden Dojo Bucuresti, cu tehnici speciale pentru instructori si teste de grad !

Replica la Daikomyosai Taikai din Japonia, stagiul nostru traditional din decembrie, organizat la Pitesti in cadrul Yamabushi Dojo ca de atatea ori. S-au lucrat Koto Ryu Koppo Jutsu in relatie cu tehnici de Ninjutsu din Togakure ryu si s-a aprofundat notiunea de KOPPO conform nivelelor avansate ale scolii (chuden si okuden). Felicitari celor ce au promovat la testele de grad !

(c) 2012 Bujinkan Romania